Varför bör man jämföra olika städföretag?

Det finns flera anledningar till varför det kan vara klokt att jämföra olika städföretag. Man kan tro att städföretag utför exakt samma tjänster på samma sätt, och att priserna inte kan skilja sig så mycket åt. Men så är inte riktigt fallet. Men vilka saker kan det egentligen vara bra att jämföra?

Priserna och vad ingår

Det kanske allra första man bör titta lite extra på är vad det kommer att kosta att anlita det aktuella företaget. Vissa företag tar betalt per kvadratmeter, andra efter hur lång tid det tar att städa. Ibland kan man också få en offert efter vad företaget beräknar att det kommer att kosta. Då gör företaget som anlitas en beräkning på hur mycket kunden måste betala för att det anlitade företaget ska tjäna på affären.

Det är också klokt att undersöka vad det är som egentligen ingår i städningen. Vissa företag städar till exempel bara golv. Andra inkluderar damning av tomma ytor, städ av toaletter med mera. Ofta kan det vara värt att betala lite mer för en fullständigt och komplett lösning för städningen. Då slipper man helt och hållet tänka på det.

Företagets kompetens

Det kan också vara bra att titta lite extra på vilken kompetens företaget har. Vissa städföretag har inte någon direkt utbildning utan de städar bara så att det ser rent ut. Det kan fungera ett tag men en noggrann kund kommer så småningom att upptäcka att städningen inte är gjord på ett korrekt sätt och då kan det anlitande företagets rykte snabbt bli sämre.

Hur utförs städningen?

Olika företag utför olika tjänster på skilda sätt. På grund av det kan också det slutgiltiga resultatet skilja sig. Det går till exempel att putsa fönster på flera sätt, och ett företag kanske anser att mattorna behöver dammsugas medan andra företag bär ut dem för vädring. Det kan vara bra att jämföra arbetssättet hos företagen, och kanske också prova på en städning innan man beslutar sig för ett visst företag.

Sekretess

Om företaget har många känsliga papper eller hanterar personuppgifter kan det också vara bra att kolla upp hur städföretaget hanterar de uppgifter de eventuellt kan få reda på. Det kan till exempel vara bra att skriva ett sekretessavtal som företaget får skriva under och de allra mest känsliga dokumenten kanske inte bör ligga framme när det är dags att städa på kontoret. I de allra flesta fall får de som städar på seriösa företag dock inte avslöja saker utanför arbetet.