Att städa miljövänligt

Man kan inte komma ifrån att det är ganska svårt att städa och samtidigt tänka på miljön. Hur ska man egentligen göra? På ett företag och speciellt på industrier kan det vara ännu svårare att göra ordentligt rent utan att använda kraftiga rengöringsmedel. Det är då det kan vara bra att ha anställt ett företag som känner till hur man städar med hänsyn till miljön.

Miljövänliga rengöringsmedel

Många städföretag är experter på att hitta miljövänliga rengöringsmedel som trots allt gör rent. När man ska städa krävs det ofta att man använder rätt kemikalier på rätt ytor. Annars kan det bli fläckar och om ytan är målad kan färgen rent av försvinna på den. Det vill man gärna undvika. Det finns rengöringsmedel som innehåller mindre farliga kemikalier och de kan ofta klassas som miljövänliga. Om det är så att man arbetar inom en industri kan det finnas regler för hur pass starka rengöringsmedel som får användas på vissa platser och det behöver städföretaget få veta.

Lösa proppar miljövänligt

Ett städföretag kan ofta också ta hand om lättare stopp i avloppet eller avlopp där det bubblar lite. Många gånger räcker det med att hälla ner lite diskmedel och sedan spola med riktigt varmt vatten. Då kan proppen släppa. Om det gäller en toalett kan det också löna sig att ta en hink och släppa ner vattnet från lite höjd. Den lilla extra kraften kan lösa problemet. Ett annat alternativ är att man häller ner bikarbonat i avloppet. Sedan häller man på lite vinäger eller ättika och efteråt spolar man med hett eller kokande vatten. Den kemiska reaktionen som uppstår kommer att lösa upp lättare stopp. Många städföretag har också lite starkare propplösare. De är dock inte lika miljövänliga men det kan vara ett alternativ för att få igång avloppet snabbt igen.

Miljövänliga transporter

Det är en fördel om företaget man anlitar för städning har ett miljövänligt sätt att transportera sig på. Om de förvarar rengöringsmedlet där det ska städas kan de till exempel ta sig fram på cykel när det ska städas inom stadskärnan. I annat fall kan miljöbilar vara ett smart alternativ. Överlag är det dock klokt att anlita ett företag för att forsla bort uttjänta kontorsmöbler med mera. De kan ofta ta med sig stora mängder åt gången och det som ska skänkas transporteras till en second hand butik, och det som kastats transporteras till rätt plats för det. Det blir alltså en stor tjänst för miljön.